Održana 12. Vrtna zabava – godišnjica postojanja Cjelodnevnog boravka

Već 12 godina predano radimo kako bismo kroz socijalnu uslugu cjelodnevnog boravka, odnosno kroz usluge prijevoza, smještaja, boravka, prehrane i njege, brige o zdravlju, radne terapije, socijalne rehabilitacije i usluge provođenja slobodnog vremena, osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem osposobili za samostalniji i neovisniji život i rad, za privređivanje u djelomično zaštićenim uvjetima i učinili ih što manje ovisnima o neposrednoj pomoći, nadzoru i skrbi svoje obitelji i zajednice u cjelini.

27. svibnja 2024. godine upriličena je 12. po redu Vrtna zabava koja za cilj ima kroz glazbeno-scenski program prikazati javnosti rezultate rada s korisnicima, njihovo znanje i trud. Ovogodišnji program pod nazivom „Drvo dobrih djela“ sastojao se od dramskog prikaza istoimene slikovnice koju je izdao Hrvatski Crveni križ, a koji je prilagođen boravku i realnim situacijama u kojima se svatko može pronaći. Igrokaz je bio prožet i prigodnim glazbenim dijelom između činova kojeg su, zajedno s korisnicima, izvodili zbor Crvenog križa Županja i naš dragi Županjac Pero Galić. Glavne poruke ovogodišnje Vrtne zabave su da trebamo biti solidarni i humani te kroz volontiranje pomagati drugima.

Osim toga, naša dugogodišnja volonterka Ivona Bročić izrazila je želju napisati i pročitati pismo zahvale Crvenom križu Županja. Pismo nas je sve dirnulo i prenijelo snažnu poruku.

Vrtnoj zabavi, osim prijatelja i obitelji korisnika, nazočili su i naši suradnici, ali i predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Josip Jelić i župan Vukovarsko-srijemski gosp. Damir Dekanić koji su se i obratili nazočnima uz zaista lijepe riječi pohvala i ohrabrenja. Govor je održala i predsjednica GDCK Županja Terezija Nemetz.

Zahvaljujemo svima koji su nazočili događaju, a ponajviše onima koji su sudjelovali u organizaciji i realizaciji ovog nama zaista važnog događaja. Zahvaljujemo Hrvatskom radiju Županja i Vinkovačkoj televiziji na medijskom praćenju.

Galeriju fotografija možete pogledati na ovoj poveznici.

Reportaža Vinkovačke televizije: