PODJELA PAKETA HRANE I HIGIJENE U SKLOPU PROJEKTA „Humanitarni paket za Slavoniju 2“

Gradsko društvo Crvenog križa Županja u suradnji s 11 partnerskih organizacija u okviru FEAD-a projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 2“ započeo je s 3. podjelom paketa hrane i s 1. podjelom paketa higijene na području tri županije: Vukovarsko-srijemske, Brodsko – posavske i Sisačko - moslavačke.

 

Projekt, „Humanitarni paket za Slavoniju 2“ Gradskog društva Crvenog križa Županja ukupne je vrijednosti 8.318.349,20 kuna.

 

Cilj projekta je podjelom paketa hrane (tri podjele) i higijenskih potrepština (jedna podjela) tijekom ove godine pomoći najsiromašnijim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva.

Korisnici projekta su siromašne osobe i osobe u riziku od siromaštva prema pet  propisanih kriterija: 

 

1. Samci i kućanstva primatelji zajamčene minimalne naknade kojima je utvrđeno pravo Rješenjem nadležnog Centra za socijalnu skrb,

 

2. Osobe starije od 65 godina u samačkom ili dvočlanom kućanstvu s prosječnim mjesečnim primanjima do 1.500 kn, odnosno do 2.000 kn za dvočlano kućanstvo,

 

3. Samohrani roditelji s ukupnim primanjima kućanstva manjim od 3.120 kn,

 

4. Obitelji s 3 ili više djece s ukupnim mjesečnim primanjima manjim od 5.705 kn,

 

5. Samci ili obitelji s jedim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću u razdoblju dužem od 4 mjeseca.

 

Djelatnici i volonteri GDCK Županja i partnerskih organizacija, ukupno će podijeliti 63.739 paketa hrane i 28.615 paketa higijene najpotrebitijim osobama.

 

Poveznice partnera:

Gradsko društvo Crvenog križa Hrvastska Kostajnica

GDCK Hrvatska Kostajnica

Josip Pavić, Načelnik Općine Sibinj