Svečano potpisivanje i uručivanje ugovora za Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III"

U novom projektu „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III"  pod nazivom „Program zapošljavanja žena u Gradištu i Gunji“ Gradsko društvo Crvenog križa Županja namjerava zaposliti ukupno 30 žena u općinama Gradište i Gunja koje će brinuti o minimalno 180 starijih i nemoćnih osoba.

  

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena koje se nalaze u  nepovoljnom položaju na tržištu rada kroz njihovo zapošljavanje u lokalnoj zajednici.

Na taj način će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i smanjiti rizik od siromaštva, a ujedno će se potaknuti socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života starijih i nemoćnih osoba.

Predviđeno trajanje projekta je osam mjeseci, a žene će biti zaposlene šest mjeseci. Početak rada žena predviđa se 01. listopada 2022. godine te će trajati do 31. ožujka 2023.godine.

Ukupna vrijednost projekta je 1.482.200,00 kuna koji u 100%-tnom iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2022.