Dani otvorenih vrata projekta razmjene mladih „Be great – create“

30. studenog 2022. godine završila je provedba projekta razmjene mladih „Be great – create“. Projekt je to razmjene mladih sa susjednim partnerskim zemljama, namijenjen mladima s manje mogućnosti koji je financiran od strane Europske komisije unutar programa Erasmus+. U projektu je sudjelovalo 48 sudionika iz Gradskog društva Crvenog križa Županja (Hrvatska), Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom ''Vuk Karadžić'' Sombor (Srbija) te sudionici iz Crvenog krsta/križa Brčko distrikta (Bosna i Hercegovina), po 16 iz svake zemlje, od čega se u svakoj grupi nalazi po 2 voditelja, 2 osobe u pratnji te 12 mladih sudionika. Na razini cijele grupe djelovao je i facilitator.

U okviru projekta održani su i Dani otvorenih vrata na kojima su voditelji zajedno sa sudionicima predstavljali projekt i rezultate nastale samom provedbom.
14. studenog 2022. godine Dan otvorenih vrata održan je u Županji, a 30. studenog 2022. godine Dani otvorenih vrata održani su u Brčkom i Somboru.

  

  

Bilo je lijepo prisjetiti se svih aktivnosti na razmjeni mladih, ali i pokazati da se trudom i predanošću mogu ostvariti svi zadaci ciljevi i postići odlični rezultati:

✔razvijen interes za uključivanje u umjetničke i kulturne aktivnosti kod mladih s manje mogućnosti,

✔razvijene socijalne i kreativne vještine i znanja koja doprinose socijalnom uključivanju mladih s manje mogućnosti,

✔mladi potaknuti na kvalitetno provođenje slobodnog vremena,

✔mladi upoznati s osnovnim vrstama umjetnosti i kulture,

✔mladi iz triju zemalja povezani su u čvrstu socijalnu mrežu i mrežu međusobne potpore,

✔stečene različite životne, socijalne i komunikacijske vještine,

✔ojačano samopouzdanje mladih s manje mogućnosti, posebice mladih s invaliditetom.

 

O svojim iskustvima na razmjeni mladih su pričali i sudionici projekta. Govorili su o tome što za njih znači ovaj projekt te što su sve naučili i unaprijedili.

Uspješno smo priveli kraju ovaj projekt razmjene mladih. Sretni smo i ponosni te se nadamo kako ćemo i u budućnosti nastaviti suradnju kroz ovakve ili slične projekte.

Sve naše aktivnosti, fotografije i videozapise možete pogledati na službenoj Facebook stranici projekta https://www.facebook.com/begreatcreaterazmjenamladih.