Dani otvorenih vrata udruga 2021

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Županja i ove godine sudjeluje u manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga te u razdoblju od 10. – 11. lipnja 2021. godine otvara svoja vrata za sve zainteresirane sugrađane koji pobliže žele upoznati način djelovanja i rada našeg društva Crvenog križa i Cjelodnevnog boravka za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem (Cjelodnevni boravak).
 
GDCK ŽUPANJA:
10. lipnja 2021. godine s početkom u 10 sati GDCK Županja, sukladno ovogodišnjoj temi „Krizna situacija = šansa za novi početak?“, organizira prezentaciju opreme za odgovor i djelovanje u katastrofama/kriznim situacijama. Zainteresirani će građani biti upoznati s načinima pripreme i odgovora na krizne situacije. Na događaju će biti prisutni i volonteri GDCK Županja koji su sudjelovali u odgovoru na kriznu situaciju uzrokovanu potresom na Banovini te će građani čuti njihova iskustva. Također, građani će se moći prijaviti za volontiranje.
Lokacija: Cjelodnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem, Ul. Braće Radić 101, 32270 Županja
Vrijeme: 10 - 12 sati
 
CJELODNEVNI BORAVAK GDCK ŽUPANJA:
10. lipnja 2021. godine u 10:00 sati Cjelodnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem GDCK Županja u suradnji s Gradskim muzejom Vinkovci organizirat će online radionicu pod nazivom „Pronađi me u muzeju“ na kojoj će se izrađivati i upoznavati predmeti iz arheološke zbirke Gradskog muzeja Vinkovci.
11. lipnja 2021. godine korisnicima Cjelodnevnog boravka Slaven Kustura, poznati županjski umjetnik predstavit će svoju slikovnicu „Vilenjakov potok“ koji se bavi temom osviještenosti o problemima u okolišu i njegovom zagađenju. Nakon predstavljanja slikovnice održat će se radionica recikliranja i oslikavanja recikliranog papira.
Veselimo se Vašem posjetu i iskazanom interesu za naše djelatnosti.