Hrvatska volontira 2021

Već tradicionalno se svake godine uključujemo u nacionalnu kampanju Hrvatska volontira. Kampanjom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Cilj ovogodišnje kampanje je podsjetiti koliko nam je volontiranje važno za razvoj otpornosti zajednice u izvanrednim situacijama te koliko naše zajedništvo i solidarnost ubrzavaju proces oporavka za vrijeme i nakon krize.

GDCK Županja je prijavilo 3 volonterske akcije:

  • 29.09.2021. - Likovna kolonija - likovne radionice s poznatim županjskim slikarima i korisnicima Cjelodnevnog boravka
  • 29.09.2021. - Uređenje prostora Udruge matice umirovljenika Županja u kojemu sudjeluju stariji volonteri, sudionici projekta "Stariji za starije - umrežavane socijalnih usluga u zajednici" čiji je nositelj Hrvatski Crveni križ/Croatian Red Cross
  • 30.09.2021. - Pakiranje i podjela higijenskih paketa i voća potrebitim osobama starijim od 65 godina u kojemu sudjeluju stariji volonteri, sudionici projekta "Stariji za starije - umrežavanje socijalnih usluga u zajednici" čime ćemo obilježiti i Međunarodni dan starijih osoba.

Zavolontiraj se i ti!