Započele aktivnosti Kluba Aktivni u trećoj životnoj dobi u okviru projekta „Zajedno sretni u starosti“ UP.02.2.2.06.0303

U okviru projekta „Zajedno sretni u starosti“ UP.02.2.2.06.0303 i elementa 1 Unapređenje kvalitete socijalnih usluga u zajednici, započele su aktivnosti Kluba Aktivni u trećoj životnoj dobi. U listopadu 2020. godine planirana je provedba kreativnih radionica – ukrašavanje, crtanje s akrilnim bojama i temperama, izrada aranžmana s jesenskim motivima, aktivnosti slobodnog vremena te sportske aktivnosti pod vodstvom vanjskog stručnjaka kineziologa.

Aktivnosti će se održavati u prostorijama Udruge matice umirovljenika Županja koja je ujedno i partnerska organizacija na projektu. Odaziv na aktivnosti Kluba je velik, sudionici projekta su zaista zainteresirani za socijalno uključivanje, učenje novih znanja i vještina te druženje.

Osim raznih radionica, tijekom provedbe projekta planirana je provedba aktivnosti plesa koje će se provoditi pod vodstvom vanjskog stručnjaka plesa, sportske aktivnosti poput kuglanja te još mnoge druge aktivnosti o kojima će korisnici biti unaprijed obaviješteni.

Svakoga dana u 17:00 sati Udruga je otvorena za sve korisnike uz strogo poštivanje svih epidemioloških mjera.

Pozivamo sve zainteresirane, starije od 65 godina na uključivanje u projekt. Uključiti se možete u svakom trenutku, a sve informacije možete dobiti kod voditeljice Kluba, Željke Džijan na broj telefona 099 5437 125.

  


Sadržaj članka isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Županja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.