Održane uvodne konferencije projekata „Ruka solidarnosti: potpora i podrška u Gradištu i Gunji“ i „Zaželi svaki dan potporu u svom domu“

U ponedjeljak i utorak, 15. i 16. srpnja 2024. godine, u Gunji i Gradištu održane su uvodne konferencije projekata „Ruka solidarnosti: potpora i podrška u Gradištu i Gunji“ i „Zaželi svaki dan potporu u svom domu“ koje je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021. - 2027.“.

Pripremni posjet u okviru projekta razmjene mladih „Today4Tomorrow“

U razdoblju od 02. do 03. srpnja 2024. godine u Županji i Babinoj Gredi je provedena aktivnost pripremnog posjeta partnerskih organizacija u okviru projekta razmjene mladih „Today4Tomorrow“. Pripremni posjet aktivnost je kojom se želi doprinijeti boljoj pripremi i provedbi projektnih aktivnosti, ali i dodatno pripremiti mlade s manje mogućnosti za sudjelovanje u projektu. On se organizira kako bi se provela procesna evaluacija učinjenoga i plan za naredno razdoblje.

Donacija mliječne hrane za bebe u starosti od 0 do 12 mjeseci s područja Bošnjaka i Županje - poziv roditeljima

Zainteresirane obitelji s bebama u starosti od 0 do 12 mjeseci s područja općine Bošnjaci i grada Županje za donaciju mliječne hrane mogu se javiti u GDCK Županja svakim radnim danom od 8 do 14 sati osobnim dolaskom ili na broj telefona 032/831-607, a potom će dobiti upute kako osigurati donaciju u dječjoj hrani. Više informacija pročitajte u članku.

„Today4Tomorrow“ – projekt razmjene mladih sa susjednim partnerskim zemljama

Gradskom društvu Crvenog križa Županja je odobren projekt „Today4Tomorrow“ koji će biti financiran od strane Europske komisije unutar programa Erasmus+. Projekt „Today4Tomorrow“ projekt je razmjene mladih sa susjednim partnerskim zemljama Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom te Srbijom, a koji je namijenjen mladima s manje mogućnosti u dobi od 18 do 30 godina. Projekt je s provedbom započeo 01.06.2024., a završava 31.10.2024. godine.

Odluka o izboru kandidata - projekt "Ruka solidarnosti: potpora i podrška u Gradištu i Gunji" - za općinu Gunja

Temeljem oglasa za prijem u radni odnos na određeno vrijeme u programu Zaželi - Prevencija institucionalizacije za projekt "Ruka solidarnosti: potpora i podrška u Gradištu i Gunji" objavljenog na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Gradskog društva Crvenog križa Županja i Općine Gunja od 30. svibnja 2024. godine, za radno mjesto Pružatelj/ica usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim i odraslim osobama s invaliditetom za općinu Gunja odabrane su kandidatkinje navedene u službenoj odluci. 

20 godina obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi - 14. LIPNJA 2024.

Dvadeseta obljetnica Svjetskog dana darivatelja krvi, ove 2024. godine predstavlja važnu priliku za osvrt na postignuća, suočavanje s izazovima i razmišljanje o budućnosti u kojoj bi sigurna transfuzija krvi bila podjednako dostupna svima. Ovogodišnja globalna kampanja nosi slogan: “20 godina obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi - 14. lipnja 2024. Hvala vam darivatelji krvi”.

Stranice

"Europska unija zajedno do fondova EU" - Više informacija o projektima energetske obnove na linku: Strukturni fondovi i ESI fondovi - konkuretnost i kohezija , Europski fond za regionalni razvoj te na stranici Ministarstva graditeljstva