ZAVRŠENA DRUGA DONACIJSKA KAMPANJA

Uz Gradsko društvo Crvenog križa Županja  koji je nositelj projekta u donacijsku kampanju su se uključila i partnerska društva Crvenog križa iz Vinkovaca, Vukovara, Iloka, Slavonskog Broda, Nove Gradište, Novske, Hrvatske Kostajnice i Dvora.

Ovu donacijsku kampanju, organiziranu neposredno uz uskrsne blagdane, usmjerili smo prema članstvu udruga građana aktivnih na područjima koja pokrivaju nositelj projekta i partnerska društva.

Osnovni cilj kampanje je podizanje svijesti građana o doniranju te uključivanje članova udruga u humanitarne aktivnosti koje tijekom godine provode društva Crvenog križa sa ciljem pomaganja pojedincu i obitelji u potrebi.

Prikupljene donacije u hrani društva Crvenog križa podijelila su umirovljenicima sa minimalnim primanjima.

Na poziv za sudjelovanje u akciji  na području županjske Posavine odazvalo se  7 udruga te još nekolicina  građana pojedinačnim donacijama.

U prikupljanje donacija u sklopu donacijske kampanje uključile su se slijedeće udruge:  ETNO UDRUGA VEZILJE IZ GRADIŠTA, NK SLOGA ŠTITAR, LOVAČKA UDRUGA JELEN IZ CERNE,BICIKLISTIČKI KLUB NOGARA IZ ŽUPANJE, KOŠARKAŠKI KLUB ŽUPANJA, ČITALAČKO DRUŠTVO SELJAČKA SLOGA IZ BABINE GREDE I MOTO KLUB ŽUPANJA.

Prikupljeno je 270 kg različitih prehrambenih proizvoda koje su na temelju popisa Matice umirovljenika Županja zaposlenici GDCK Županja podijelili umirovljenicima sa minimalnim mirovinama ( 20 paketa).

Zahvaljujemo svima od srca i želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!