Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Diljem svijeta 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je na taj dan rođen.

Svjetskim danom Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u Hrvatskoj započinje Tjedan Hrvatskog Crvenoga križa koji traje do 15. svibnja.

Ovogodišnji Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca posvećen je našim volonterima koji su u ovoj kriznoj situaciji uzrokovanoj koronavirusom dali na raspolaganje sebe i svoje vrijeme kako bi zaštitili građane starije životne dobi, bolesne i nemoćne te druge koji spadaju u rizične skupine društva – dobrovoljno, humano, solidarno i nepristrano te su na taj način još jednom iskazali jedinstvo Crvenog križa.

Svim volonterima, darivateljima krvi, članovima, donatorima i svim ljudima koji na bilo koji način pružaju podršku humanitarnom djelovanju, Gradsko društvo Crvenog križa Županja čestita Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca!