8. svibanj – Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Diljem svijeta 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je na taj dan rođen 1828. godine.

Svjetskim danom Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u Hrvatskoj započinje Tjedan Crvenoga križa koji traje do 15. svibnja. U tom Tjednu društva Crvenoga križa diljem Hrvatske provodit će brojne korisne aktivnosti kako bi se građani upoznali s djelovanjem Hrvatskog Crvenog križa i njegovog 131 društva.

Gradsko društvo Crvenog križa Županja Svjetski je dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježilo 08. svibnja 2021. godine na Trgu kralja Tomislava u Županji.

U vremenu od 09 do 11 sati predstavljali smo građanima djelatnosti i projekte koje provodimo, a u suradnji s Domom zdravlja Županja zainteresiranim građanima smo mjerili krvni tlak i šećer u krvi. Također, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Županja, gđa Terezija Nemetz uručila je zahvalnice volonterima koji su sudjelovali u aktivnostima u Centralnom skladištu GDCK Županja tijekom odgovora na kriznu situaciju uzrokovanu razornim potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji te svojim djelovanjem pomogli stanovništvu u potrebi.


   Mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi

 

   Predstavljanje djelatnosti i projekata

 

   Uručivanje zahvalnica volonterima

Zahvaljujemo medicinskim sestrama Doma zdravlja Županja i Stanobirou Županja na ustupljenom prostoru za emitiranje sadržaja na LED displayu. Nedostajalo nam je ovakvog druženja i razgovora, stoga zahvaljujemo svim građanima koji su nas posjetili.

Kratki presjek današnjeg dana pogledajte na videu:

Svim kolegama, članovima, volonterima, dobrovoljnim darivateljima krvi, donatorima i svim ljudima koji na bilo koji način pružaju podršku humanitarnom djelovanju čestitamo 8. svibnja – Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca!