Solidarnost

U okviru FEAD projekta u osnovnim i srednjim školama provedena kampanja podizanja svijesti učenika o doniranju hrane

Pod sloganom „Doniranjem hrane pokažimo koliko nam je stalo do drugih i učinimo svijet boljim mjestom“ GDCK Županja i partnerske organizacije GDCK Vinkovci, Vukovar, Ilok, Slavonski Brod, Nova Gradiška, Novska i Hrvatska Kostajnica proveli su kampanju podizanja svijesti učenika u osnovnim i srednjim školama o važnosti doniranja hrane kako bismo ih osvijestili o zabrinjavajućim brojkama osoba koje žive u riziku od siromaštva ili već žive u siromaštvu, ali i kako bismo ih potaknuli na doniranje hrane.

50. sabirna akcija "Solidarnost na djelu 2022."

Sudjelujte u sabirnoj akciji „Solidarnost na djelu 2022.“, pomozite nam prikupiti pomoć i vlastitim primjerom potičimo solidarnost u društvu! Pod geslom „Ne dvoji! Za drugog izdvoji“, Gradsko društvo Crvenog križa Županja će od 13. listopada do 15. studenog 2022. godine provoditi akciju „Solidarnost na djelu 2022.“. Koje aktivnosti provodimo i kako se možete uključiti, pročitajte u članku. 

Aktivnosti GDCK Županja tijekom krizne situacije uzrokovane potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji

29.12.2020. godine Sisačko – moslavačku županiju pogodio je razoran potres u kojem su stradali Petrinja, Sisak, Glina, Hrvatska Kostajnica te brojna okolna mjesta, naselja i zaseoci.

Kako je priprema i odgovor na katastrofe jedna od redovnih djelatnosti Hrvatskog Crvenog križa, Gradsko društvo Crvenoga križ Županja je istoga trenutka na raspolaganje dalo sve svoje resurse te je aktivno sudjelovalo u pomoći potresom pogođenim područjima.

Stranice