Međunarodni dan osoba s invaliditetom

3. prosinac - Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se svake godine 3. prosinca. Cilj ovoga dana je poticanje na jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanje osoba s invaliditetom u društvu.

U petak, 1. prosinca 2023. godine u prostoru kina Kristal u Županji korisnici Cjelodnevnoga boravka za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjima Gradskog društva  Crvenog križa Županja i Društva za pomoć osoba s invaliditetom Golubovi Županja, odnosno sudionici programa „Korak u samostalnost“ koji uključuje djecu s teškoćama u razvoju, mlade s invaliditetom, kao i djecu bez teškoća, održali su godišnju poslijepodnevnu priredbu s početkom u 17 sati. Prikazan je zanimljiv glazbeno-scenski program prožet pjesmom, plesom i dramskim programom.

3. prosinac - Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Nakon što su Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, Komisija za ljudska prava, u rezoluciji od 5. ožujka 1993. godine, pozvala je zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. 

Stranice