Donacije

U okviru FEAD projekta u osnovnim i srednjim školama provedena kampanja podizanja svijesti učenika o doniranju hrane

Pod sloganom „Doniranjem hrane pokažimo koliko nam je stalo do drugih i učinimo svijet boljim mjestom“ GDCK Županja i partnerske organizacije GDCK Vinkovci, Vukovar, Ilok, Slavonski Brod, Nova Gradiška, Novska i Hrvatska Kostajnica proveli su kampanju podizanja svijesti učenika u osnovnim i srednjim školama o važnosti doniranja hrane kako bismo ih osvijestili o zabrinjavajućim brojkama osoba koje žive u riziku od siromaštva ili već žive u siromaštvu, ali i kako bismo ih potaknuli na doniranje hrane.

Doniranjem hrane pokažimo koliko nam je stalo do drugih i učinimo svijet boljim mjestom

Doniranjem hrane ulažete u zajednicu, brinete za okoliš, ali i ono najvažnije – pomažete potrebitima. Jeste li znali da je više od petine stanovništva, odnosno gotovo 800.000 stanovnika Republike Hrvatske u riziku od siromaštva? Zabrinjavajući je i podatak da više od 200.000 osoba u Republici Hrvatskoj živi u kućanstvima koja si ne mogu priuštiti kvalitetan obrok svaki drugi dan. Na koji način doniranjem pomažete potrebitima, ulažete u zajednicu i brinete za okoliš? Što je doniranje, što možete donirati, a što ne? Sve informacije doznajte u članku.

Doniranjem viškova hrane pomažete najpotrebitijima – zajedno možemo pomoći socijalno ugroženim osobama

Pozivamo sve primarne proizvođače hrane, obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se odazovu kampanji te donacijom viškova hrane pomognu najpotrebitijima u lokalnoj zajednici, a ujedno i sudjeluju u smanjenju otpada od hrane. Zašto donirati viškove hrane?

Stranice