Potres

Volonter Gradskog društva Crvenog križa Županja dio je hrvatskog tima za potragu i spašavanje u Turskoj

Republika Hrvatska poslala je u Tursku tim za potragu i spašavanje sastavljen od četrdeset ljudi i deset potražnih pasa s ciljem pronalaska i spašavanja osoba zarobljenih pod ruševinama. Volonter Gradskog društva Crvenog križa Županja Ivan Vuković dio je hrvatskog tima, a zadužen je za rad u poljskoj kuhinji za potrebe tima.   

Uručene zahvalnice volonterima koji djelovali na potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije

U okviru obilježavanja Tjedna Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (od 8.do 15. svibnja) 11. svibnja je u Gradskoj vijećnici Županja organizirana dodjela zahvalnica volonterima GDCK Županja koji su sudjelovali u aktivnostima na potresom pogođenim područjima. 

Aktivnosti GDCK Županja tijekom krizne situacije uzrokovane potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji

29.12.2020. godine Sisačko – moslavačku županiju pogodio je razoran potres u kojem su stradali Petrinja, Sisak, Glina, Hrvatska Kostajnica te brojna okolna mjesta, naselja i zaseoci.

Kako je priprema i odgovor na katastrofe jedna od redovnih djelatnosti Hrvatskog Crvenog križa, Gradsko društvo Crvenoga križ Županja je istoga trenutka na raspolaganje dalo sve svoje resurse te je aktivno sudjelovalo u pomoći potresom pogođenim područjima.

Stranice