Završni događaj – Okrugli stol projekta „Program zapošljavanja žena u Cerni, Gradištu i Gunji“

U petak, 24. rujna 2021. godine u 12:00 sati, održan je završni događaj – Okrugli stol projekta „Program zapošljavanja žena u Cerni, Gradištu i Gunji 2“  kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Županja, a čije je trajanje od 10. srpnja 2020. godine do 10. listopada 2021. godine.

 

Podsjetimo, vrijednost projekta od 5.052.280,00 kune 100% je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali za razdoblje 2014. – 2020.

Projektom su ostvareni svi zadani ciljevi:

  • Zaposleno je 56 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja iz Cerne, Gradišta i Gunje na razdoblje od 12 mjeseci
  • Osposobljeno je 30 žena za zvanje Računalnog operatera
  • Postignuta je socijalna uključenost 336 krajnjih korisnika iz sve tri partnerske općine (ukupno je uključeno 519 krajnjih korisnika)

Teme okruglog stola bile su:

  1. Zapošljivost žena po završetku provedbe projekta

Budući je cilj projekta zapošljavanje teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja u ovom projektu smo se odlučili za osposobljavanje žena za računalnog operatera kako bi nakon stjecanja uvjerenja bile konkurentnije na tržištu rada, o čemu je više govorio Saša Šumanovac, predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i voditelj ispostave u Županji.

  1. Mogućnost uključivanja najpotrebitijih korisnika u socijalne programe i sustav pružanja usluga kroz prava iz socijalne skrbi

Krajnji korisnici su bile osobe starije od 65 godina provjerene od strane Centra za socijalnu skrb Županja ili nemoćne osobe neovisno o dobi, a posjeduju medicinsku dokumentaciju iz koje je vidljivo da im je potrebna pomoć. Bitna je suradnja Centra, općina i GDCK Županja kako bi se detektirale osobe kojima je zaista potrebna pomoć. O ovoj temi je govorio Mato Zovkić, socijalni radnik i predstavnik Centra za socijalnu skrb Županja.

 
Saša Šumanovac, HZZ                                                                           Mato Zovkić, CZSS Županja

 

Na koncu je suradnica Kata Lukić, ravnateljica Učilišta Otok – ustanove za obrazovanje odraslih, svečano uručila Uvjerenja o osposobljavanju žena za računalnog operatera za 30 žena koje su pohađale edukaciju, a koje su bile zaposlene na projektu. Događaj je zatvoren zajedničkim ručkom i druženjem.

  

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali završnom događaju projekta: načelniku općine Cerna Josipu Štoreku, predstavnici općine Gradište Katici Ćaćić, predstavnici općine Gunja Draženki Kelavi, ravnateljici Učilišta Otok Kati Lukić, predstavniku HZZ-a Saši Šumanovac, predstavniku CZSS Županja Mati Zovkiću te svim ženama koje su bile zaposlene na projeku.

Zahvaljujemo i Hrvatskom radiju Županja te Vinkovačkoj televiziji na medijskom praćenju.

Zadovoljni ostvarenim rezultatima projekta, očekujemo nastavak nove faze projekta Zaželi.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj članka isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Županja.