Provedba projekta ZAŽELI - "Program zapošljavanja žena u Gradištu i Gunji"

Projekt “Program zapošljavanja žena u Gradištu i Gunji” započeo je 14. rujna 2022. godine i trajat će do 14. svibnja 2023. godine. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike iz sredstava Europskog socijalnog fonda 2014.-2020., dok je posredničko tijelo razine 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Obvezni partneri projekta su Centar za socijalnu skrb Županja te Hrvatski zavod za zapošljavanje- Područni ured Vinkovci, a partneri su i općine na kojima se projekt provodi-Gradište i Gunja.

Projekt Zaželi – „Program zapošljavanja žena u Gradištu i Gunji“ usmjeren je na 30 teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja iz Gradišta i Gunje, koje će raditi 6 mjeseci, od 1.10.2022. do 31.3.2023. U općini Gradište zaposleno je 10 žena, dok je u općini Gunja zaposleno 20 žena.

 

Do sada je pružena pomoć za ukupno 240 krajnjih korisnika projekta (u Gunji 157, a u Gradištu 83) te će biti podijeljeno 1080 paketa higijenskih potrepština za vrijeme trajanja ugovora.

Zbog velike potrebe za uslugama potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama nadamo se što skorijoj objavi novog poziva u okviru programa Zaželi na koji ćemo, na radost naših korisnika i zaposlenica, također aplicirati.

    
Fotografije podjele higijenskih potrepština krajnjim korisnicima u Gradištu i Gunji

 


Sadržaj članka isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Županja.
Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. 
Više o projektu pročitajte ovdje.