01. listopad- Međunarodni dan starijih osoba

U području skrbi o starijim osobama u Republici Hrvatskoj učinjen je značajan iskorak pokretanjem Programa „Zaželi- faza II“ koji je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a koji obuhvaća stare i nemoćne osobe kojima se u sklopu ovog programa pruža adekvatna pomoć i briga koja im je potrebna, a koji pružaju žene zaposlene u programu Zaželi.

Gradsko društvo Crvenog križa Županja provoditelj je programa Zaželi- faza II u općinama Cerna, Gradište i Gunja. Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, zaposlenice „Programa zapošljavanja žena u Cerni, Gradištu i Gunjj 2“ za svoje su korisnike ispekle kolače te ih u paketićima podijelile korisnicima.

Ovim programima provodi se izvaninstitucionalna skrb o starijim osobama, ponajprije onima iz osobito ugroženih skupina (starijima koji žive u samačkim staračkim domaćinstvima, niskog socio-ekonomskog statusa kao i onima teže narušenog zdravstvenog stanja).

Velike prednosti ovih projekata su što omogućuju starijim osobama duži ostanak u vlastitom domu uz istovremeno poticanje socijalne uključenosti te podizanje kvalitete njihova života.

Ukoliko niste- obiđite danas svoje najstarije i obradujete ih svojim dolaskom!!