Dani otvorenih vrata udruga 2021 u GDCK Županja - prezentacija opreme za djelovanje u kriznim situacijama

​Gradsko društvo Crvenog križa Županja je u okviru manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2021  te sukladno ovogodišnjoj temi „Krizna situacija = šansa za novi početak?“ 10. lipnja 2021. godine u vremenu od 10 do 12 sati organiziralo prezentaciju opreme za djelovanje u kriznim situacijama/katastrofama. Posjetitelji su tako mogli vidjeti šator opremljen krevetima za smještaj osoba, poljsku kuhinju, terensko vozilo, agregate, isušivače, pumpe za vodu, puhalnike za zagrijavanje prostora te drugu raznu opremu.

Uz prezentaciju opreme, posjetiteljima su predstavljene djelatnosti koje su sastavnice odgovora i djelovanja u kriznim situacijama. Tako su djelatnici GDCK Županja posjetitelje upoznali s aktivnostima Službe traženja i volontiranjem u kriznim situacijama, a događaju su prisustvovali i volonteri koji su djelovali na potresom pogođenoj Banovini.

Događaju je nazočio i gradonačelnik grada Županje Damir Juzbašić te predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Osijek, Služba civilne zaštite Vukovar Tomislav Dujmić, Mario Tarle te Ivana Ivković. Medijski je događaj popratio Hrvatski radio Županja.