PROJEKT ZAŽELI - FAZA III "Program zapošljavanja žena u Gradištu i Gunji"

Gradsko društvo Crvenog križa Županja je 14. rujna 2022.godine započelo s provedbom treće faze programa „ZAŽELI“ pod nazivom "Program zapošljavanja žena u Gradištu i Gunji".

Projekt „ZAŽELI“ financiralo je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru treće faze poziva „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“ kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.482.200,00 kn i intenzitet potpore je 100 %.

Projekt se provodi u suradnji s općinama Gradište i Gunja te obveznim partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Vinkovci, Ispostava Županja te Centrom za socijalnu skrb Županja. Trajanje projekta je 8 mjeseci, točnije od 14.9.2022. do 14.5.2023. godine, tijekom kojega će žene biti zaposlene na maksimalnih 6 mjeseci te će im se omogućit sva potrebna oprema i materijal za rad.

U svrhu javnog predstavljanja projekta te pobližeg upoznavanja s ciljevima i aktivnostima održane su uvodne konferencije u partnerskim općinama Gradište i Gunja na kojima su sudjelovale žene pripadnice ciljne skupine, krajnji korisnici, predstavnici partnerskih organizacija, predstavnici Korisnika sredstava te predstavnici medija.

Dana 27. listopada 2022.godine održana je uvodna konferencija u Domu kulture u općini Gradište gdje su riječ dali načelnik općine Gradište, g. Srećko Papac, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Županja, gđa. Terezija Nemetz, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Županja, g. Saša Užarević te predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Vinkovci, Ispostava Županja, g. Saša Šumanovac. U Gradištu je zaposleno 10 žena koje će brinuti o minimalno 60 krajnjih korisnika, starih i nemoćnih osoba.

     

28. listopada 2022.godine održana je druga uvodna konferencija u prostorima Društvenog doma i knjižnice u općini Gunja. Na konferenciji su prisustvovali načelnik općine Gunja, g. Anto Gutić, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Županja, gđa. Terezija Nemetz, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Županja, g. Saša Užarević te predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Vinkovci, Ispostava Županja, g. Saša Šumanovac. U Gunji je zaposleno 20  žena koje će brinuti o minimalno 120 krajnjih korisnika, starih i nemoćnih osoba.

 

      

Obje uvodne konferencije medijski je popratila gđa. Branka Dabić Galović s Hrvatskog radija Županja.

Nakon upoznavanja s ciljevima i aktivnostima projekta sudionici su pozvani na malu zakusku. 

    

 


Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.