Pokaži humanost - doniraj hranu za humanitarne pakete

 

 

U Hrvatskoj se godišnje baca oko 400 tisuća tona hrane, a oko 1,2 milijuna stanovnika Hrvatske je u riziku od siromaštva i ne može si priuštiti kvalitetan obrok svaki dan.

Epidemija koronavirusa i potresi u Sisačko-moslavačkoj županiji značajno su povećali siromaštvo naših sugrađana koji su i ranije živjeli u riziku od siromaštva.

Projektom „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 2“ posebno želimo potaknuti građane na solidarnost prema potrebitima.

Uključivanjem u naše donacijske aktivnosti zajednički možemo pomoći socijalno ugroženim osobama u lokalnoj zajednici. Naša društva Crvenog križa registrirani su posrednici u doniranju hrane, posjeduju logističke kapacitete za prihvat donacija i podjelu krajnjim korisnicima.

Dodatne informacije možete dobiti u lokalnom društvu Crvenog križa.

 

O projektu „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 2“ pročitajte OVDJE.

Info letak možete preuzeti OVDJE.

 

U okviru kampanje podizanja svijesti građana o važnosti doniranja hrane, projektni tim - voditelj projekta i koordinatorica prikupljanja, prijevoza i podjele donirane hrane danas su, 31.ožujka 2021. godine na županjskoj tržnici građanima dijelili letke s informacijama o doniranje hrane u okviru projekta "Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 2".

 

#PokažiHumanost #DonirajHranu


Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. - 2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).